onsdag 18 januari 2012

6-månaders kontroll med CI..

Har gått o luskat lite hur jag ska skriva detta inlägg.....

Alltså i måndags var vi till Huddinge o skulle göra 6-månaders kontroll efter Theos öronoperation.

Jag var väldigt positivt inställd innan eftersom vardagen fungerar så bra, o han lyssnar o lär sig nya ord hela tiden!!

Till o börja med var vi till en ingenjör som kollade så att alla grejer fungerade rätt, det gjorde de!

Sen gjorde vi ett hörselprov hos en audionom, hon skickar ut en massa ljud så ska han vända sig mot ljuden o då kommer en dansande kanin upp..
Detta hörselprovet har alltid varit svårt att göra med honom, för han vet ju att det ska komma en kanin så han vänder sig om även när han inte hör ljudet....  Resultatet på detta blev inte riktigt så bra jag trodde, många ljud han inte reagerade på... Men audionomen sa att det var inget konstigt o att det såg bra ut!...

Efter det var vi till en logoped som skulle göra ett test med honom, hon inledde med att säga att testet är svårt o att de flesta brukar ha noll poäng på det...( försår inte varför de då har ett så svårt test, då får de ju inga svar ändå..???)
Ja testet var svårt, hon la fram en massa saker framför T, sen frågade hon honom om han kunde ge henne tex. plånboken, badkaret, osten osv...   Det var sådana ord som vi knappt nämnt för Theo, vi trodde det skulle va tex. boll, djur, bok...
Ja så det testet blev det inte så många poäng på.... Men sen när vi berättade vad han kan o han fick säga några ord till henne så tyckte hon det såg så bra ut hon med!

Ja så det är lite blandade känslor efter dagen där... Jag vet att han hör ( med CI) o att han lyssnar o försöker säga nya ord hela tiden så egentligen är jag inte så orolig, men det hade varit så skönt att få svart på vitt att testen visar bra också!!!!

1 kommentar:

  1. Så härligt att ni själva tycker det går så bra för Theo, det är väl egentligen det som är huvudsaken!
    Men riktigt konstigt att de inte gör testen när de vet om att det inte gör rättvisa...

    Kram

    SvaraRadera